Manifestul pe care Andrei Gheorghe îl lasă în urmă: „Vă blestem să muriţi stând la coadă, să trăiți din salariu și să vă petreceți bătrânețea cu o pensie obișnuită!”

Andrei Gheorghe a fost găsit fără suflare luni seara, în propria casă. Cunoscut pentru vocea sa inconfundabilă dar şi pentru părerile sale pe care nu ezita să le facă publice, jurnalistul își exprima cu fiecare ocazie dezamăgirea față de cum a evoluat societatea românească după 1989.

Un astfel de mesaj acid adresat conducătorilor a fost postat de către Andrei Gheorghe în septembrie 2017. “Sint obosit. Am fost “generația de sacrificiu” și am crezut că după un drum lung și greu o să ajungem într’o poiană cu soare și flori. Dar nu a fost așa.” Așa își începea Andrei Gheorghe una dintre cele mai viralizate postări ale sale pe Facebook.
„Drumul nu ducea nicăieri si intr’o zi sătui de foame si mizerie ne’am revoltat, ne’am ucis conducătorii si am crezut ca după un alt drum lung si greu o sa ajungem la malul unei ape dulci. Apa însă e salcie, terenul mlăștinos si cei mai nevolnici și netrebnici dintre noi se răsfață in calești scumpe, copiii lor ni se urca in cap și dansează țonțoroiul iar părinții noștri mor încet de piocianic. Frății fug scirbiti si’si caută fericirea in alte zări. Speranta a leșinat bătută de jandarmi, Infinitul lucrează la un mall iar eu imi număr firfireii și ma gândesc daca’mi ajung de o funie mai sănătoasă. In fata nu văd nimic decit bezna și întuneric, in jurul nostru doar mizerie și dezmăț și nu mai pot și nu mai am răbdare. Am inima uscata si’n gura gust de cenușă. Va blestem conducători ai României si’n pușcărie dacă v’as bagă pe toți, cu nimenea nu as greși. Va blestem cu spitalele, școlile, șoselele, șpăgile, infumurarile și prostia voastră agresiva. Va blestem sa muriți stind la coada, sa trăiți din salariu și sa va petreceți bătrânețea cu o pensie obișnuita, intr’un oraș obișnuit, cu doi copii obezi și beți in sufragerie și cu părinții in întreținere pe veci. Sint obosit și drumul nu se mai zărește,” scria jurnalistul.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *