Femeia era internată într-un spital de nebuni, dar într-o zi i-a dat doctorului un desen care l-a încremenit! Abia atunci a înțeles adevărul șocant despre ce pățise ea. Ce însemna ceasul

Creierul uman reprezintă doar 2% din greutatea totală a corpului unui om. Un creier conține peste 86 de bilioane de celule nervoase, știm multe despre creier, dar necunoscutele s-ar putea să fie mult mai multe.

Susannah Cahalan avea 24 de ani când a fost internată într-un spital de boli nervoase, credea că e nebună, dar adevărul despre ea era și mai tragic.
Susannah muncea mult dar le avea pe toate: avea o slujbă nouă perfectă, avea un apartament, dar, dintr-o dată a început să se simtă ciudat. Credea că e de la oboseală, dar curând nu mai putea să lucreze, devenise paranoică și avea halucinații. Apoi a avut o criză asemănătoare celor pe care le au bolnavii de epilepsie, abia acum a devenit foarte agresivă cu cei din jur.

Medicii la care a fost dusă de către familie au început demersurile de a o interna într-un centru psihiatric, ei credeau că are o cădere nervoasă. dar înainte de a fi internată, Dr. Souhel Najjar a rugat-o pe Susannah să deseneze un ceas.

Ceea ce a desenat ea i-a arătat tot ce trebuia să știe: fata desenase toate cifrele pe partea dreptă, ceea ce indica o boală neurologică. Nu a trecut mult până când ea a fost diagnosticată cu encefalită anti-NMDA, o boală care se dezvoltă atunci când anticorpii produși de sistemul imun al organismului atacă creierul.
Boala afectează mai mult femeile (într-o proporție de 80%) și este de obicei asociată cu existența unei tumori care ajunge să se formeze din aceste cauze. Dacă ar fi fost lăsată netratată, Susannah ar fi intrat în comă și ar fi murit.
După ce a petrecut o lună în spital, acestă tânără s-a recuperat complet, și totul din cauza unui simplu desen și a unui medic foarte bun! Iată un material video despre această poveste:

Avertismentul Anaf pentru cei care pleacă din țară. Din această lună, românii care pleacă riscă să fie amendați!

Fiscul a avertizat în mod repetat că românii care pleacă din țară pentru perioade mai lungi trebuie să depună un chestionar în urma căruia ANAF stabilește dacă aceștia trebuie să mai achite impozite în România.

În caz contrar, riscă situații de dublă impunere. În plus, de la începutul anului următor, intră în vigoare și o amendă distinctă pentru nedepunerea chestionarului, context în care ANAF publică un ghid pentru aceștia, dar și pentru străinii care stau perioade mai mari în România, relatează profit.ro.

Obligația de a depune ghidul o au persoanele fizice care pleacă din România pentru o perioadă sau mai multe perioade de ședere în străinătate care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive.

La fel, trebuie să depună chestionarul și persoanele fizice care sosesc în România și au o ședere în statul român o perioadă sau mai multe perioade care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat.

De la începutul anului, va fi introdusă distinct o amendă de 50-100 lei pentru nedepunerea chestionarului. Amenda distinctă a fost introdusă după ce, în unele cazuri, ANAF a aplicat pentru nedepunerea chestionarului amenda pentru neîndeplinirea obligațiilor de declarare în ansamblu, cuprinsă între 500 lei și 1.000 lei.

Fiscul afirmă că, dacă nu este depus acest formular, pentru stabilirea rezidenței fiscale, cetățenii români ar putea fi impozitați atât în România, cât și în altă țară în care își desfășoară activitatea.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *