Acest bărbat își creștea fiica singur de când îl părăsise soția. Medicii nu au mai putut face nimic, iar copila a murit. Într-o noapte, bărbatul și-a trezit toți apropiații. Au încremenit când au aflat ce s-a întâmplat:

Un bărbat își creștea singur fiica de când soția l-a părăsit. Într-o zi, cea mică s-a îmbolnăvit. Boala ei era atât de gravă, încât niciun medic nu a putut să o vindece.

Bărbatul era în stare de orice pentru ca fiica lui să se facă bine, dar cu toate acestea, eforturile lui s-au dovenit a fi în zadar. Copila a murit la scurt timp, iar tatăl nu a mai putut fi consolat. A devenit foarte retras și nu mai vorbea cu nimeni dintre apropiați. Nimic nu-i mia putea reda pofta de viață. Într-o noapte, însă, a avut un vis ciudat.

Se făcea că era în Rai și era martor la ceva ce nu mai văzuse până atunci. Mai mulți îngerași ce purtau haine albe se perindau prin fața lui. fiecare îngeraș avea câte o lumânare aprinsă. La un moment dat, bărbatul a observat că unul dintre îngerași avea lumânarea stinsă. S-a uitat mai bine și a observat că fiica lui era acel îngeraș.

Atunci, a fugit către ea, a luat-o în brațe și a mângâiat-o pe păr, întrebând-o de ce lumânarea ei nu este aprinsă:

„-Tati, ei mi-o aprind de fiecare dată, dar lacrimile tale o sting.”

Bărbatul, s-a trezit din vis și a înțeles lecția. Efectele nu au întârziat să apară. Într-o oră, și-a trezit toți prietenii, le-a cerut iertare și le-a promis că-și va recăpăta pofta de viață, totul pentru a nu mai stinge lumânarea copilei lui.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *